Home

HP GMBH, Düsseldorf, Duitsland

 IT/Energy

05/2013 – recent

Freelance Aloo

Senior Oracle DBA

HP migreert voor hun klant EON diverse standby databases naar een nieuwe locatie in Hannover in het kader van een verbeterde Disaster Recovery opzet. Server OS: SUSE Linux, SunOS, Windows Server 2003/2008. Oracle Versions 10 en 11 met Data Guard.

Universum Inkasso/ Vesting Finance,

Temse/ Gent, België

Finance

10/2012 – 03/2013

Freelance Aloo

Oracle/BI

Maken van rapportages met behulp van Oracle Discoverer in Oracle 10g database na conversie van oud Mahncics-Beta93 system naar IMX Analytic Design. PL/SQL queries. Assisteren bij de migratie. Adviseren bij optimalisatie van het datamodel. Toepassen van partitioning. IMX software van CODIX. Onderzoek naar de mogelijkheden van OEM 12c

Atos, Düsseldorf, Duitsland
IT
9/2011 – 06/2012
Freelance Aloo
 

Oracle/BI Service Delivery Manager
Ondersteunen van het DWH-Team met het dagelijks beheer van de datawarehouse-omgeving voor de klant van Atos E-PLUS. Oracle versie 11g op Exadata Servers, EHCC compressing technieken, reportage met Buisiness Objects, Cronacle voor job-scheduling, PL/SQL en shell-scripting. SOX en Security gerelateerde advisering. Gegenereerde Cubes met Essbase beschikbaar stellen voor de klant.
Vlaamse Overheid, consortium HP Belgacom,  Brussel België
Overheid
12/2010 –05/2011
Freelance Aloo
 
Freelance Oracle Consultant
Oracle Databasebeheer, migraties en upgrades naar versie 11.2 Opzetten van HP Openview Operation Manager, dbspi configuratie en ticketing. Uitvoeren van changes, deployment applicatie software. Oplossen van incidenten.
Oracle Grid Control. Beheer van Oracle database versie 8 tot en met versie 11.2.0.2 onder andere Oracle Spatial databases. Veelzijdige APEX ontwikkel omgeving en produktie omgeving met in APEX gebouwde CRM applicatie.
Platform SUN Solaris en HP UX.

Partezis, Leuven België
Medical
10/2009 –9/2010
Freelance

Freelance Oracle Consultant
Tijdelijke vervanging van Oracle DBA. SAP omgeving, Samba share beheer, migraties van Unix naar Wintel en van 8i, 9i naar 10g. Verbindingen leggen van Oracle naar SQL Server 2008 databases en vice versa. Business Objects queries tunen. SAP BW kernel upgrade. Backups en andere jobs schedulen in SAPGUI.Migraties van Forms applicaties naar nieuwe servers. Upgrades van Oracle 8/9 naar Oracle 10g. Eerste en tweede lijns support voor klanten van Partezis, ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen. Advisering van ontwikkelaars over het gebruik van nieuwe features van Oracle 10g en installatie van Oracle 11g test-omgeving.

Cap Gemini, Maastricht Airport

Computer

01/2009 – 02/2009

freelance

Freelance Oracle Consultant

Migratie van 3 datawarehouse OTAP omgevingen naar SUN platform. ETL tool Powercenter 8.6. Datapump. Aanpassen shell scripts ivm migratie naar Sun platform. Dagelijks beheer van diverse Oracle databases, versie 8,9 en 10g.

KPN, Heerlen

Telecom

03/2008 – 12/2008

freelance

Freelance Oracle Consultant

Beheer van Oracle Databases versie 8i, 9i en 10g in SAP omgevingen met onder andere Grid Control. Scripting tbv Grid Control. Implementeren van new features van 10g in bestaande procedures.

10g upgrades. Kennis van datapump, flash recovery. Unix en windows platforms. Migraties van Oracle 8i en 9i naar Oracle 10g. Onderzoek naar de nieuwe mogelijkheden van 11g.

ASML, Veldhoven

Machine fabriek

11/2007- 02/2008

Ciber NL

Oracle Consultant

Opzet en inrichting van een nieuw datawarehouse. Inrichten van een XML database met adapter naar Tibco bus. Moddeleren van datamodel door reverse engineering met behulp van huidige reportages. 10g omgeving en OWB.

KPN, Amersfoort

Telecom

10/2007- 11/2007

Ciber NL

Oracle Consultant

Upgrade van applicatie-software en migratie naar Oracle 10g. Performance en Tuning analyse. Aanpassen van pl/sql code aan nieuw datamodel.

 

Vodafone, Maastricht

Telecom

5/2005- 8/2007

Valid NL

Senior Oracle DBA/developer/ Sox specialist

Migraties van Materialized Views naar een nieuwe third party software versie, aangepast aan nieuwe business rules.
Analyzeren en oplossen van performance problemen bij het runnen van rapportages.
Opzetten van trendanalyse met behulp van rrdtools.
Uitvoeren van stand-by diensten.
Vertalen van SOX-regels naar Oracle Database gerelateerde regels.
Implementeren van deze regels in het databasebeheer.
Opzetten van het beheer van een Oracle Real Appplication omgeving.
Implementatie van software voor nieuwe applicaties.
Contact met leveranciers van deze applicaties.
Ontwerpen van een nieuw snapshot-mechanisme voor dataload inclusief shell scripts.
Installatie van Oracle 9i clients op diverse platforms.
Opzetten van securtity policy voor Oracle Databases.
Produceren en implimenteren van key performance indicators mbv formules voor het verwerken van Ericsson data.
Adviseren in verband met upgrades van Oracle RDBMS.

NCCW, Almere

Government

1/2005-4/2005

Inter Access NL

Senior Oracle DBA

Review van Oracle DB’s en software ten behoove van nieuwe financiële software (CODA). Migratie van produktie databases van Oracle 7.3.4 naar 9.2.0.6

 

IBM, Amsterdam

Computer

1/2003-12/2004

Inter Access NL

Oracle Specialist

Databasebeheer voor diverse klanten van IBM. Implementaties en deployments van applicatie software inclusief het herschrijven van bestaande software. Remote databasebeheer met Oracle Enterprise Manager, oplossen van fire-wall problemen. Managen van een RAC-cluster. Implementeren van RMAN en NetBackup. Opzetten en implementeren van Oracle Enterprise Manager 9.2 in een geclusterde omgeving. Tuning en beheer van een bestaande PATO- omgeving. Herschrijven van unix Shell scripts. 2de lijns ondersteuning van helpdesk. Gebruikte tools: DBArtisan, Toad en OEM.

Medtronic

Medical

1/2000-12/2002

Inter Access NL

Senior Oracle DBA

Opzetten van dagelijks databasebeheer. Assisteren en adviseren van een team van developers. Onderhouden en modificeren van DSS-, OLTP en client server applicaties. Opzet en beheer van dataloading en query tuning. RDBMS 7.3.4 – 8.1.7.4, de gebruikte reporting tool was Business Objects met de web-interface.

Opzet en beheer van Oracle databases op een Oracle Applications server.

Landmacht/ WBU

Ministeries

9/1999-12/1999

Inter Access NL

Senior Oracle DBA

Opzetten van DBA beheerinfrastructuur. Implementatie van tijdsregistratiesysteem. Adviseren van management wb databasebeheer.

Ten Cate/ ENBI, Nuth

Machinefabriek

7/1999-8/1999

Inter Access NL

Oracle DBA

Het opzetten en testen van backup en recovery procedures en het uitvoeren van performance en tunings werkzaamheden op 5 Oracle databases, in Zwitserland en Frankrijk (lokaal), en Singapore en V.S. (remote). ERP software van Glovia.

ABP, Heerlen

Pensioeninstantie

4/1999-6/1999

Inter Access NL

Oracle DBA

Het technisch testen van Oracle applicaties en DBA-werkzaamheden in het optimaliseren van Queries. Het bewaken van de Database integriteit.

 

Libertel, Heerlen

Telecom

1/1999-3/1999

Inter Access NL

Oracle DBA

Het inrichten van een datamart zodanig dat uitbouw tot een datawarehouse flexibel mogelijk is. Gegevens uit verschillende bronnen transformeren tot verwerkbare data ten behoeve van input voor een churn-systeem.

 

ABP, Heerlen

Pensioeninstantie

6/1998-12/1998

Inter Access NL

Oracle DBA

DBA-werkzaamheden m.b.t. Oracle RDBMS 7.3. Upgraden van RDBMS- software. Wijzigingen in datamodellen doorvoeren. Tweedelijns ondersteuning t.b.v. klanten.
Opzetten en beschrijven van procedures t.b.v. het beheer van ontwikkel-databases bij een facilitaire afdeling. DBA-werkzaamheden m.b.t. Oracle RDBMS versie 7.1 t/m 7.3.. Eerstelijns ondersteuning t.b.v. ontwikkelaars.

Packard Bell, Wychen

Consumenten Producten

1/1998-5/1998

Inter Access NL

Oracle DBA

DBA-werkzaamheden m.b.t. Oracle RDBMS versie 7.3. Installeren en onderhouden van database t.b.v. het ERP-pakket van Peoplesoft. Opleiden van een junior-DBA. Opzetten van remote beheer voor buitenlandse vestigingen. Deel werkzaamheden verricht in Frankrijk, Angers.

Gemeente Nijmegen

Overheid

9/1997-12/1997

OCK, Asten

Oracle DBA

DBA-werkzaamheden m.b.t. Oracle RDBMS versie 7.1 t/m 7.3. Upgraden van GBA applicatie software van K + V van Alphen (Centric). Eerstelijns ondersteuning

 

ABP, Heerlen

Pensioeninstantie

5/1997-8/1997

OCK, Asten

Oracle DBA

DBA werkzaamheden m.b.t. Oracle RDBMS versie 7.2. Technisch testen van zelf ontwikkelde applicaties. Op deze applicaties werden kruistesten, netwerkonderbrekingen enz. uitgevoerd.
 

Gemeentebelasting Amsterdam

Bestuurlijke overheid

1/1997-4/1997

OCK, Asten

Oracle DBA

Inrichten en onderhoud databases na conversie van ADABAS/Natural. Opzet test-, acceptatie en produktie databases. Beheer van Oracle applications databases. Onderzoek en testen nieuwe applicatie software

Open Universiteit, Heerlen

Onderwijs

6/1992-12/1996

Ambtenaar

Oracle DBA

Inrichten en onderhoud databases na conversie van ADABAS/Natural. Opzet test-, acceptatie en produktie databases. Beheer van Oracle applications databases. Onderzoek en testen nieuwe applicatie software. Ondersteunen senior DBA met operationeel DBA-werk. Verder operator werkzaamheden op IBM ES9000, VAX-cluster en IBM-AIX cluster.

Open Universiteit, Heerlen

Onderwijs

1/1985-5/1992

Ambtenaar

Applicatie Beheerder

Formulieren creatie met RX formulierbeschrijvingstaal, beheerformulierbibliotheek. Rank Xerox laserprinter straat.

Open Universiteit, Heerlen

Onderwijs

10/1983-4/1985

Ambtenaar

Repro medewerker

Opzet en beheer van de huisdrukkerij van de Open Universiteit. Incidenteel meewerken aan kartografische producten ten behoeve van het studiemateriaal.

  

 

Top